FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-01-22

Pályázati konferencia asztalosoknak, február 11. Göd

2009-es pályázati lehetőségek az asztalos szakma részére konferencia az Anest Zrt. szervezésében.

 

Időpont: 2009. február 11.

Helyszín: Pólus Palace Thermal Golf Club Hotel*****, Göd

 

 

Program:

8:45-9:00 Regisztráció, reggeli

9:00-9:10 A konferencia megnyitása (Cselényi Krisztina)

9:10-10:20 HUF EUR CHF hitel? Visszafizessük vagy kérjünk még? Lesz-e a faiparnak megrendelése? Mi lesz a faipari kis- és középvállalkozókkal 2009-ben? Lesz-e kormányzati mentőcsomag, s ha igen, milyen? (Ligetfalvi Gábor)

10:20-10:40 Kávészünet

10:40-12:40 Milyen előnyös pályázati lehetőségek nyíltak meg 2009-ben? (Kiss János, Glósz és Társa Kft.)

12:40-13:20 Ebéd

13:20-tól egyéni konzultációk

 

A részvételi díj 9.990 Ft + áfa, mely tartalmazza a konferencia teljes anyagát, a frissítőket, a kávét és az ebédet is. Az OAFSZ, illetve a Bútorszövetség tagjainak, valamint az Anest Zrt. törzsvásárlóinak a részvételi díjból 10% kedvezményt nyújtunk. A részvétel lemondását legkésőbb 2009. február 5-ig tudjuk díjmentesen elfogadni. A mellékelt jelentkezési lapot legkésőbb 2009. február 5-ig a 27/531-070-es faxszámra küldje vissza!

Jelentkezési lap (doc) ; Jelentkezési lap (pdf)

 


Az Anest Zrt. és a Glósz és Tsa Kft. együttműködésének eredményei az elmúlt 3 évben: 60 db nyertes asztalos-faipari pályázat; 420 M Ft elnyert, vissza nem térítendő támogatás; 1,5 Mrd Ft asztalos-faipari gépbeszerzés.


 

A projekt jelentős mértékben javítja az eszköz megtérülését. A vételár 30-50%-a viszonylag rövid időn belül megtérül, de a pályázat nem alkalmas előfinanszírozásra, azt saját vagyonból, vagy lízingből kell biztosítani. Egyszerűsödtek a dokumentációk is, kevesebb, és egyszerűbb mellékletekre van szükség, a hangsúly áthelyeződött a pályázat előkészítési szakaszára.

A faipari vállalkozások pályázati igényétől számítva 4-6 hónapon belül hozzájuthatnak a támogatáshoz, a pályázat elbírálásának határideje pedig 30-45 nap lehet, amit csak a hiánypótlás hosszabbíthat meg 15 nappal. A biztosítékadási kötelezettséget jelentősen egyszerűsítették: 50 M Ft támogatási összegig nem kell biztosítékot nyújtani. A kedvezmények miatt egyszerűbb lesz a támogatást megnyerni, mint lízinghez vagy a hitelfinanszírozáshoz jutni.

Megemelték az egy pályázaton belül elnyerhető összeget a közép-magyarországi régióban 10 M Ft-ról 20 M Ft-ra, a vidéki régióban 20 MFt-ról, 50 M Ft-ra. A támogatás elnyerésének lehetőségét differenciáltabbá tették: minél fejletlenebb egy település, annál magasabb lett a támogatási százalék. Változtak a jogosultsági feltételek is: ennek értelmében
- az utolsó két lezárt üzleti év akár 25%-os csökkenést is mutathat,
- az öt éves vállalási időszakot lecsökkentették kettőre, és
- az eddig kötelezően vállalt árbevétel növekedés helyett, árbevétel - csökkenést is engedélyeznek, melynek maximalizált mértétke tíz százalék.

A másik lehetséges konstrukció nem az árbevételt tekinti elszámolási alapnak, hanem az alkalmazotti létszám megtartását. A pályázó pedig a pályázati idő végén döntheti el, hogy melyik a számára kedvezőbb elszámolási alap. A feltételek adottak, ebben a gazdasági helyzetben "csak" a fennmaradó 50-70% önrész megteremtése róhat terhet a vállalkozó vállára.

 

Eszköz beszerzés

Az "A" jelű pályázatok tartalmazzák az eszköz beszerzéshez igényelhető támogatást, melynek a neve GOP 2009 2.1.1/A. Ezeken az egyszerűsített eszközbeszerzési pályázatokon már 30 nap alatt nyerni lehet, egy vámtarifaszám listán rögzített, új és legfeljebb 3 éves életkorú eszköz beszerzéshez támogatást. Az elnyerhető támogatás összege 1-50 M Ft, aránya 30-50% lehet a vidéki vállalkozások esetében. A benyújtandó pályázatok kombinálhatóak, mert kibővítették a listán szereplő eszközöket hardver- és szoftverfejlesztésre, hogy az informatikai fejlesztést is végre tudják hajtani a vállalkozók az eszközbeszerzés mellett. Pest megyében a támogatás aránya harminc százalék lehet, 1-20 millió forint között. Nem kell biztosítékot nyújtani, és a fenntartási (vállalási) időszak 2 év. A döntés jogosultsági alapon történik. Ez a pályázat azoknak ajánlható, akik legfeljebb 150 millió forint összegű eszközt kívánnak beszerezni. A forrás február 13-tól, december 15-ig igényelhető, és aki jogosult rá, az nyer.

 

Komplex fejlesztés

A "B" jelű pályázatokon komplex fejlesztéshez igényelhető támogatás (KMOP 2009 1.2.1/A). Ezek együttesen építkezést, informatikai beruházást, eszközbeszerzést, tanácsadást, minőségbiztosítási fejlesztést, piacra jutási kiadásokat, oktatást és betanítást tartalmaznak. Az elnyerhető támogatás összege 20-150 M Ft-ig terjed, a támogatási arányok ugyanazok, mint az előző pályázat esetében. A vállalási kötelezettség 3 év. A két lehetőség közötti különbség, hogy ez utóbbinál a beérkező pályázatokat pontozzák, a pontozás szerint pedig rangsort állítanak, és egy évben egyszer döntenek. Aki benn van a keretben, az nyer. Februártól - márciusig lesz benyújtható.

 

Információ:

Mikrovállalkozás: 10 fő alatti létszám, 750 millió árbevétel

Kisvállalkozás: 10 - 50 fő alatti létszám, 2,5 milliárd árbevétel

Középvállalkozás: 50-250 fő közötti létszám, 12,5 milliárd árbevétel

Anest Zrt.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.